De favoriete wijken van inbrekers in Utrecht

Slotenmaker Utrecht

De favoriete wijken van inbrekers in Utrecht

Helaas wordt er dagelijks ingebroken of wordt er poging tot inbraak gedaan… Ook in Utrecht en het ook niet één wijk, zelfs meerdere.

De postcodes 3562 en 3564 zijn wijken in Overvecht. Hier zijn momenteel de meeste inbraken of pogingen tot inbraak. Als we de inbraken van die twee wijken bij elkaar optellen zijn er 26 inbraken geweest in de afgelopen 12 maanden en er zijn ook nog eens 9 pogingen tot inbraak.

Inbrekers vinden de wijken 3453 en 3454 ook zeer aantrekkelijk. In de wijk van 3453 komen de inbrekers meestal op zondag en maandag. Inbraakrisico is dan op 7 van de 10 en dat is hoog. In de wijk van 3454 komen de inbrekers meestal woensdag en daar is het inbraakrisico ook 7 van de 10.

Wat kan je het beste doen tegen inbraak?

In ons assortiment bieden wij, van Slotenmaker Utrecht, verschillende producten aan om woningen en/of bedrijfspanden te beveiligingen. Wij bieden: alarmsystemen, camerabeveiliging, veiligheidsloten, meerpuntssluiting en kerntrekbeveiliging. Deze producten zorgen er voor dat de woning en/of bedrijfspand beveiligd wordt.

Een kerntrekbeveiliging is zelfs verplicht. Eerst was er een verplichting op nieuwbouwwoningen, maar nu ook voor bestaande woningen. Kerntrekbeveiliging zorgt ervoor dat de inbreker niet kan ‘kerntrekken’. Kerntrekken is een bekende inbraakmethode onder de inbrekers. Een inbreker boort een schroef in de kern van een cilinderslot en zo wordt het slot geopend. Wanneer u kerntrekbeveiliging heeft dan wordt de schroef glad gedraaid door de metalen bescherming van de cilinder. De gladde schroef krijgt geen grip en daardoor lukt het niet om de cilinder uit de deur te trekken.

Onze alarmsystemen hebben tegenwoordig ook een optie dat die verbonden kan worden met de meldkamer. Wanneer er dan sprake is van inbraak wordt de meldkamer direct op de hoogte gebracht en wordt er iemand naar uw woning en/of bedrijfspand gestuurd om in te grijpen.

Vragen?

Komt u er niet uit, heeft u nog vragen of wilt u verder advies over het aanschaffen van extra beveiliging voor uw woning en/of bedrijfspand dan kunt u onze klantenservice bereiken. Wij staan voor u klaar, dus voor al uw vragen en advies kunt u bij ons terecht. Dit is altijd vrijblijvend en er zitten geen extra kosten aan vastgebonden.